Over Arcanus

We make it personal

We make it personal

Als onafhankelijk accountantskantoor staan wij voor een persoonlijke aanpak in functie van uw specifieke noden. Wij verzorgen niet alleen uw boekhouding. Arcanus denkt mee met uw onderneming. Onze expertise betekent een belangrijke meerwaarde voor uw onderneming. Zo bent u voldoende gewapend om de juiste beleidsbeslissingen te nemen.

Uitgebreide expertise

Uitgebreide expertise

Zowel zelfstandige ondernemers als kleine- en middelgrote vennootschappen kunnen bij ons terecht voor professioneel advies. Onze medewerkers zijn elk op hun terrein ervaren deskundigen. Arcanus biedt dan ook een totaalpakket aan diensten en is actief in alle segmenten van onze economie: de bouw, handel, industrie, dienstverlening en vrije beroepen.

Kwaliteits garantie

Kwaliteits garantie

Arcanus is erkend door het Instituut van Accountants & Belastingconsulenten. Bijscholing staat daardoor continu op onze agenda: we waken permanent over onze bekwaamheid en onafhankelijkheid. Arcanus is op elk moment up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, die we onmiddellijk toepassen in de dagelijkse praktijk.

Marc Briers - Arcanus

Marc Briers

° 4 juli 1962, Hasselt

Studeerde Economie aan de Economische Hogeschool in Diepenbeek, waar hij afstudeerde in 1985. In 1998 behaalde hij zijn titel als accountant en belastingconsulent. Marc heeft 19 jaar ervaring in de vingers als accountant bij CVBA Accountantsmaatschap Groenweghe BV – later Van Havermaet Groenweghe.

Marc focust voornamelijk op de boekhouding van vennootschappen en eenmanszaken en geeft daarbij fiscaal advies.

Marino Elens - Arcanus

Marino Elens

° 2 januari 1970, Etterbeek

Studeerde Boekhouden, Fiscale Wetenschappen en Expertise Boekhouden aan de PHL in Hasselt. Hij behaalde deze diploma’s in respectievelijk 1993, 1996 en 1997. In 2003 kwam daar de titel van accountant en belastingconsulent bij. Marino was 12 jaar werkzaam als accountant bij CVBA Accountantsmaatschap Groenweghe BV – later Van Havermaet Groenweghe.

Marino is gespecialiseerd in de boekhouding van vennootschappen en eenmanszaken, fiscaal advies, advies inzake oprichting van vennootschappen en bijzondere opdrachten.

Gery Steyls - Arcanus

Gery Steyls

° 6 maart 1975, Hasselt

Studeerde van 1996 tot 1998 Accountancy-Fiscaliteit aan de PHL in Hasselt. Volgde in 1999 een voortgezette opleiding Boekhoudkundige & Fiscale Expertise aan de KHLim in Diepenbeek. Gery behaalde de titel van Accountant en Belastingconsulent in 2006. Hij begon zijn carrière in 1999 bij Deloitte & Touche Fiduciaire Hasselt. Nadien volgde de overstap naar Accountantsmaatschap Groenweghe – later Van Havermaet Groenweghe – waar hij 4 jaar als accountant werkzaam was. In januari 2010 startte hij zijn eigen accountantskantoor BVBA Accolim BV. Sinds begin 2013 werd Gery ook vennoot en zaakvoerder bij BVBA Arcanus Accountants & Belastingconsultenten BV.

Gery houdt zich voornamelijk bezig met de boekhouding van vennootschappen, fiscaal advies, rapporteringen, bijzondere opdrachten zoals omvormingen van vennootschapsvormen, vereffeningen, waardebepalingen, advies inzake oprichting van vennootschappen en starters advies.

Dirk Moyens - Arcanus

Dirk Moyens

° 10 januari 1971, Sint-Truiden

Studeerde Boekhouden-Accountancy aan de PXL in Hasselt en vulde deze opleiding aan met een opleiding Fiscale Wetenschappen en Boekhoudkundige Expertise, behaalde in 2002 de erkenning als Accountant en Belastingconsulent. Hij startte zijn professionele loopbaan bij Genné Roger waarna hij deze verder uitbouwde bij Deloitte & Touche Fiduciaire en PKF Accountants en Belastingconsulenten. Vanaf 2011 besloot hij een nieuwe weg in te slaan en startte hij als zelfstandige, eerst werkend voor en met FINTECH Accountants. Vanaf 2019 fusioneerde hij met ARCANUS Accountants en Belastingconsulenten. In een wereld die steeds sneller evolueert is het een meerwaarde om deel uit te maken van een sterk en multidisciplinair team om tijdig te kunnen reageren op diverse wijzigingen inzake wetgeving, digitalisering, etc.
Naast de recurrente accountancy en fiscale werkzaamheden ging zijn bijzondere aandacht uit naar de implementatie van diverse managementrapporteringen en -tools. Dit resulteerde in 2009, in samenwerking met 2 collega’s, zelfs tot het boek ‘Boordtabellen en Business planning’ uitgegeven door edipro.

Dirk houdt zicht voornamelijk bezig met de boekhoudkundige, fiscale en juridische begeleiding van zowel vennootschappen als eenmanszaken, bedrijfseconomische rapporteringen, vereffeningen, waardebepalingen en startersadvies.